• Maluku a neve annak a körülbelül ezer szigetnek, amelyek nagyjából Pápua, Celebesz (ezt ma már Sulawesinek hívják) és Timor közt vannak szétszórva a tengerben. Van nekik rendes, európai nevük is, nevezetesen a Fűszer-szigetek. Innét származik a szegfűszeg és a szerecsendió, az előbbi eredetileg csak Maluku néhány északi, az utóbbi pedig csak néhány délebbi szigetén termett
Maluku néven Moluccas néven is ismert, a régi napokban pedig a színes fűszerész, a „Spice-szigetek”. Évek óta a felfedezők megpróbálták megtalálni a megfoghatatlan szigeteket az itt termelt finomságok, mint a szegfűszeg, a szerecsendió és a csipkebogyó keresésére, és bár Maluku már nem az egyik főbb fűszergyártó Indonéziában, mégis nagyszerű utazást tesz, ha keres látogasson el a csodálatos szigetvilág egyik kevésbé feltárt részébe.
Sulawesi keleti részén fekvő Maluku a Papua közelében található, az Arafura-tenger felé terjed, így Indonézia egyik legtávolabbi helyévé válik. A „Maluku” a szigetek nevéhez tartozik, de ezen belül kisebb szigetek klaszterei is megtalálhatók, amelyek saját apró szigetcsoportjukat alkotják.

A Seram-szigetre való utazásról azonban nincs félelem, és meglátogathatja Masohi fővárosát, amely a központi Maluku tartomány fővárosa..
A főbb nevezetességek közé tartozik a Sangar Budaya Seram Múzeum, amely kitölti Önt a terület minden kulturális és történelmi hátterére, valamint a Teluk Sawai-ra, amely egy gyönyörű öböl a sziget északi részén..
Ha valahol keresel, akkor maradjon az Ora Beach-be, és nézze meg a hagyományos stilt bungalókat itt.